Pred nedávnom sme písali o nových projektoch, ktoré zvažuje Ben Affleck pre svoj ďalší režisérsky počin. Ukazuje sa, že rozpracovaných ich má hneď niekoľko, čo dokazuje, že to so svojou režisérskou kariérou myslí naozaj vážne. Nie je už žiadnym tajomstvom, že mu to ide podstatne lepšie ako herectvo, i keď Ben to využíva i na posilnenie svojej pôvodnej kariéry.

Neprekvapí teda, že sa objaví v hlavnej úlohe drámy Argo, nakrúcanej podľa skutočných udalostí, ktoré nastali v roku 1979 v Iráne. Ide o známu rukojemnícku krízu, pri ktorej militanti zajali na americkej ambasáde v Teheráne 66 rukojemníkov. Šiestim z nich sa však podarilo s pomocou Kanaďanov ujsť na kanadskú ambasádu. CIA následne začala pripravovať plán na ich záchranu z krajiny. S podporou hollywoodskych filmárov vytvorili krycí príbeh o členoch filmového štábu, ktorí v Iráne hľadali lokácie pre nakrúcanie scifi filmu. Táto operácia mala zároveň slúžiť ako rozptýlenie Iráncov od záchrany zostávajúcich rukojemníkov na veľvyslanectve.

Narozdiel od prvých dvoch celovečerných filmov (Gone Baby Gone, Mesto) nebude Ben Affleck písať aj scenár. Tentokrát to zveril plne do rúk Chrisa Terrio -a, pre ktorého to bude prvý dlhometrážny projekt z pozície scenáristu. Okrem Afflecka sa v obsadení objavia John Goodman (Big Lebowsky), Alan Arkin (Malá Miss Sunshine) a skúsený, ale menej známy Bryan Cranston. Ďalší herci budú oznámený neskôr. Premiéra filmu je naplánovaná na rok 2013.

Ešte predtým by sa mohol Ben Affleck objaviť na plátnach kín v novom filme Terrenca Malicka. V rôznom štádiu rozpracovania má i ďalšie dva projekty. Ako scenárista sa angažuje vo filme The Trade, o ktorom sme už písali. A režírovať by chcel snímku Tell No One podľa románu Harlana Cobena o vdovcovi, ktorý zisťuje, že jeho manželka môže byť stále nažive. Na tomto filme by mal tiež spolupracovať s Chrisom Terriom.