I keď sa sága X-Men neskončila zrovna šťastným spôsobom, začali producenti nielen pracovať na ďalšom pokračovaní, ale aj na dvoch spin-offoch. Jeden by nás oboznámil s príbehom zlosyna Magneta (tento projekt je zatiaľ uložený k ľadu) a druhý by nám mal objasniť minulosť Wolverina. Pravé tento projekt sa začne koncom jesene nakrúcať.

Na Loganov život sa pozrieme ešte spred času kedy vstúpil do rádu X-Men. Bude pátrať po svojej minulosti, ktorá bola načrtnutá aj v druhom dieli trilógie. Uvidíme tu aj postavu hrozivého Sabertootha (pamätáte si ho z prvého dielu), na ktorého má Wolverine ťažké srdce kvôli tomu, že zabil jeho priateľku.

V hlavnej úlohe sa vráti Hugh Jackman. Počítať by sme mali aj s predstaviteľom Sabertootha Tylerom Manom a hovorí sa aj o obsadení Briana Coxa, ktorý by si zopakoval úlohu sadistického generála Strykera, ktorý si pripisuje kredit za stvorenie Wolverina.

Scenár napísal David Benioff, autor psychologickej drámy Hranice života a veľkofilmu Trója. Réžiu dostal na starosť oscarový Gavin Hood, ktorý oslavoval úspechy s melodrámou Tsotsi.

Premiéra už budúci rok!