V dvoch mestách sa v krátkom čase po sebe uskutoční rovnaké podujatie z našej produkcie. Pripravili sme Večer hororových filmov, ktorý sa uskutoční najprv v Trnave a potom v Poprade. Program je zostavený z troch snímok. Keďže je náročné hororom osloviť širšie divácke skupiny, rozhodli sme sa urobiť program, čo najpestrejší. Nájdete v ňom preto po jednom filme z USA, Európy a Japonska.

30. novembra sa podujatie uskutoční v trnavskom kine Hviezda a 8. decembra v popradskej Groteska Art Café. Časy projekcií jednotlivých filmov sú v oboch mestách rovnaké.

Podujatia pre Vás pripravilo OZ Publikum.sk (vydavateľ magazínu CinemaView.sk) v spolupráci s kinom Hviezda a Groteskou Art Café. Reklamný partnerom podujatia je internetový DVD obchod Niagara.sk.

PROGRAM:

18:00
SHROOMS (r. Paddy Breathnach)
Írsko / Veľká Británia /Dánsko
2007, 84 min.

Partička amerických tínedžerov, ktorá si vyrazila do Írska, sa len chcela pobaviť uprostred lesa s halucinogénnymi hubami. Ale teraz sa chce niekto pohrať s nimi. A potom ich zabiť. Originálny koprodukčný horor, ktorý vám naozaj naženie strach.

19:40
STIAHNI MA DO PEKLA (r. Sam Raimi)
USA
2009, 99 min.

Hororový príbeh sa pohráva s myšlienkou, že nahnevať starú cigánsku čarodejnicu sa nevypláca. Mladá banková úradníčka Christine (Alison Lohman) sa pokúša jednej takej pomôcť s nesplatenou hypotékou. Nadriadený však jej snahu stopne, než by vedel, aké následky to pre Christine bude mať – smrtiacu kliatbu! Od tejto chvíle začína zbesilá snaha mladej ženy o záchranu svojej duše, o ktorú usiluje stará čarodejnica.

21:30
ZMEŠKANÝ HOVOR (r. Takashi Miike)
Japonsko
2003, 112 min.

Niekoľko mladých ľudí postupne obdrží na mobilné telefóny záhadnú hlasovú správu z budúcnosti, v ktorej si vypočujú svoje vydesené reakcie z momentu vlastnej násilnej smrti. Nie len že títo ľudia pochopia, aký krutý ich čaká koniec, ale dozvedajú sa taktiež presný údaj o tom, koľko času im ešte ostáva. Objavíme temnú stránku nástroja našej každodennej existencie, ktorému bez obáv zverujeme našu absolútnu dôveru: nášho mobilného telefónu.