Zdá sa, že najväčší sen všetkých fanúšikov Pána Prsteňov sa naplní. Internetový portál comingsoon.net informoval, že Peter Jackson tajne rokoval s New Line Cinema ohľadne toľko odkladaného Hobbita a vyzerá to tak, že oscarový režisér nakoniec pristúpil na ich ponuku.

Vzápätí noviny zachvátili niekoľké vyjadrenia Iana McKellena, predstaviteľa Gandalfa z predchádzajúcej trilógie, ktorý povedal, že Jackson chcel Hobbita robiť vždy a že akékoľvek klebety ohľadne toho, že od projektu upustil sú nepravdivé: „Peter Stredozem miluje, od Hobbita nikdy oficiálne neodstúpil, jediný problém bol s New Line Cinema”. Toto tvrdenie môžeme teoreticky potvrdiť, keďže New Line Cinema (ktorá distribučne zastrešila všetkých troch pánov prsteňov) dĺžila Jacksonovi nejaký ten miliónik z tržieb filmovej trilógie, ktorá dohromady trhla niekoľko miliárd dolárov.

Na oficiálne potvrdenie od Petera Jacksona si budeme musieť počkať, ale ak by sa do filmu predsa len pustil (v čo všetci skalopevne dúfame), Hobbita neuvidíme skôr ako v roku 2010, keďže režiséra čaká dráma Lovely Bones.