Popri režisérových oslavách okrúhleho jubilea, vrcholia rovnako prípravy aj na jeho historický epos o americkom prezidentovi Abrahamovi Lincolnovi s priznačaným názvom Lincoln. Ako možno už viete, v hlavnej úlohe sa predstavý Liam Neeson, ktorý ma so Spielbergom úspešnú skúsenosť pri snímke Schindlerov zoznam.

K obsadeniu pribudla držiteľka oscara Marcia Gay Harden, ktorá stvárni Lincolnovu polovičku Mary Todd. Momentálne sa pracuje na novej verzii scenára, ktorého autorom je Paul Webb, a filmu sa dočkáme už v roku 2008.

Rovnako nádejne vyzerá aj režisérov experiment s názvom Interstellar (skúste to povedať dvakrát za sebou). Film by sa mal s veľmi realistického a vedeckého hľadiska zaoberať teóriami gravitačného pola a cestovaním v čase. Autor teórii a rovnako aj spoluautor scenára je Kip Thorne, uznávaný vedec. Filmu by sme sa mali dočkať v roku 2009.

Čo sa týka novinky na ktorú všetci netrpezlivo čakáme, ktorou nový Indiana Jones, musím vás sklamať, pretože veci sa zatiaľ stále nepohli dopredu a scenár sa už po niekoľkýkrát prepisuje. Treba stále dúfať :).