Mark WahlbergScorseseho gangsterka The Departed skratka zabodovala. Stala sa jedným z najhorúcejších favoritov na tohtoročných Oscarov a zároveň je to taktiež kasovo najúspešnejší film legendárneho režiséra. Pripomeňme starý fakt že film, u nás distribuovaný pod názvom Na druhej strane, bol remakom kultovej ázijskej gangsterky, ktorá bola súčasťou celej trilógie…

V prípravách je momentálne nadväzujúce pokračovanie, ktoré by sa sústredilo najmä na skvelú (a ešte lepšie zahranú) postavu policajta Dignama, ktorého vo filme hral Mark Wahlberg (ktorý za svoj vynikajúci výkon dostal oscarovu nomináciu). Mark je prípadnej možnosti pokračovania mimoriadne naklonený. „Tá postava sa hrala skvele takže prečo nie?“

Producenti taktiež rokujú s Robertom De Nirom, ktorý by mal v „dvojke,“ stelesniť skorumpovaného senátora. „Ak by pokračovanie malo úspech, majú v plané aj trojku- prequel, v ktorom by sa vrátili aj povodne postavy,“ dodáva ešte Wahlberg.

Na scenári už tvrdo maká tvorca „jednotky“ William Monaham a nakrúcanie by sa mohlo začať koncom tohto, alebo začiatkom budúceho roka.

Ak by sa vrátil aj Martin Scorsese, bola by to vôbec prvé pokračovanie jeho kariéry. Do tej doby držte perfektnej gangsterke palce na udelovaní cien Oscar, kde zabojuje v piatich kategóriách.