Aj tu platilo nesúď knihu podľa obalu. Všetkými zatracovaný šiesty diel slávnej ságy o boxerovi Rockym Balboovi, ktorý preslávil tento žáner a dal svetu Sylvestera Stalloneho oslavuje v zámorí skvele úspechy a to ako u fanúšikov a kritiky, tak aj v pokladniciach.

Rocky Balboa, ako znie plný názov šiesteho pokračovania zarobil za prvý víkend slušných 22 miliónov, čo je pri 24 miliónovom rozpočte na prvý víkend viac než slušné. Zdá sa že Sly neodpovedal ešte posledné slovo a to napriek tomu že celý svet jeho osobu už prakticky odsunul na zánik.

Pripomeňme ze dej nového pokračovania je o Rockym už dôchodcovi, ktorého zla finančná situácia doženie znova do ringu, všetko vrcholí keď je vyzvaný na šampionát. Pripomeňme ešte že Sylvester má na svedomí aj réžiu a scenár.

Čo sa táka Sylvestrovych návratov, nezanevrel ani na vari svoju najkultovejšiu postavu nemilosrdného Conana z Vietnamu Johna Ramba. Štvrtý diel je o Rambovi- dôchodcovi, ktorý sa rozhodne na vlastnú päsť pátrať po únoscoch svojej dcéry (nepripomína vaď to Commando?). Nového Ramba, s podtitulom Pearl Of The Cobra by sme sa mali dočkať v roku 2008.

Dovtedy si musime vystačiť s Rockyho pravým hákom : ).