Politický thriller, ktorý rieši skutočný prípad neúspešného pokusu o atentát na Adolfa Hitlera, zastihli nemilé komplikácie zo strany Berlína, kde sa bude film z veľkej časti nakrúcať.

Nemecka strana údajne filmárom zakázala nakrúcať najmä kvôli tomu, že Tom Cruise je fanatickým vyznávačom tzv. scientologickej cirkvi. A toto nebude prvýkrát, čo na Oscara nominovaného herca brzdila jeho viera. Je napríklad známy tým, že v zmluve rázne žiada o scientologické informačné stánky.

Herec označil zákaz za absolútne smiešny a nehorázny, čo však Berlín komentoval správou, že nikdy také niečo nepovedali(??), a že hlavný dôvod zákazu bol to, že miesta, ktoré chcú Bryan Singer a Cruise použiť, fungujú dnes ako vojenské múzea. Produkciu to teda na čas zastavilo a dáme vám vedieť hneď ako sa veci pohnú dopredu.

Vo filme Valkyrie vedľa Toma Cruisa uvidíte celú plejádu prvoligových hercov z celého sveta. Ako mentor Cruisovho plukovníka Stauffenbergera sa predstaví Kenneth Branagh (Hamlet). Ďalej sa môžete tešiť na potenciálnu bond-girl Carice Van Houten, Billa Nighyho, Stepehna Fry, Patricka Wilsona (Malé deti) a aj na Oscara nominovaného Armina Muellera Stahla.

Za scenárom stoji aj Christopher McQuarrie, ktorý má na konte Singerov preslávený thriller Zvyčajní podozriví. Začiatok nakrúcania je teda kvôli konfliktu s Berlínom neznámy, film by sa mal však premietať od roku 2008.