NOCvKINENOCvKINE sa po jarnom výlete do Prešova vracia na svoju domovskú scénu kina Hviezda v Trnave. 20. októbra budete mať možnosť už po piaty raz vidieť v príjemnom prostredí päť výnimočných filmov za skvelú cenu 3 €. Začíname o 18:00. Prestávky medzi jednotlivými filmami budú do 20 minút. V priestoroch kina bude do ranných hodín fungovať bufet. Lístky si môžete zakúpiť aj v predpredaji a to v pokladni kina.

Podujatie NOCvKINE Vám prináša filmový magazín CinemaView.sk a OZ Publikum.sk.

Program:

18:00
13 Tzameti
kriminálna dráma
r. Géla Babluani (Francúzsko / Gruzínsko)
2005, 86 min.

Hrdinom príbehu je mladík Sebastian (Georges Babluani). S vidinou, že si zarobí množstvo peňazí, vstúpi do podivného sveta za zatvorenými dverami, ktorý pripomína nočnú moru a kde sa hraje ešte podivnejšia hra o život. Originálna čiernobiela snímka v štýle „film noir“ je pozoruhodnou výpoveďou o ľuďoch, ich arogancii, zlobe a strachu

13 Tzameti 13 Tzameti

19:40
Pani Hendersonová uvádza
komédia
r. Stephen Frears (Veľká Británia)
2005, 103 min.

Pravdivý príbeh jednej z najvýstrednejších dám londýnskej predvojnovej smotánky Laury Hendersonovej (Judi Dench) a jej divadla Windmill. Pôvodne slávne divadlo kvôli rozmachu filmového priemyslu stratilo svojich divákov. Pani Hendersonová, poháňaná túžbou prilákať publikum späť, sa napriek svojmu veku a s pomocou divadelného manažéra Viviana van Damma (Bob Hoskins) snaží o znovuzrodenie niekdajšej slávy Windmillu. Tento obdivuhodný, ale i rozporuplný pár spoločnými silami uvedie na javisko Nude Revue, extravagantnú muzikálovú show na hranici zákona.

Pani Hendersonová uvádza Pani Hendersonová uvádza

21:40
Potomkovia ľudí
scifi thriller
r. Alfonso Cuarón (Veľká Británia / USA)
2006, 109 min.

Planéta Zeme, rok 2027. Už devätnásť rokov sa nenarodilo žiadne dieťa. Svet podlieha beznádeji a anarchii a po čoraz viac zúfalých pokusoch o nájdenie a odstránenie príčiny neplodnosti ľudstva sa už iba čaká na zázrak. Vďaka totalitnému zriadeniu dokáže len Veľká Británia odolávať všeobjímajúcemu chaosu. Platí za to ale strašnú cenu – občianské práva sú veľmi zredukované a občasné pokusy o odpor brutálne potlačované, ale Theovi (Clive Owen), londýnskemu byrokratovi, ktorý už len pasívne čaká na svoj koniec, je to úplne jedno.

Ale len do chvíle, než sa s vrecom na hlave ocitne v kufri dodávky a stretáva sa so svojou bývalou láskou Julian (Julianne Moore), ktorá stojí v čele jednej z mnohých odbojových skupín a má pre Thea špeciálnu úlohu – zabezpečiť pre jednu z nich tranzitné víza a dostať ju bezpečne z krajiny. Behom cesty, ktorej cieľom je azyl pod záštitou organizácie Human Project, Theo zisťuje, že jeho chránenkyňa nie je obyčajná utečenka. Je totiž v ôsmom mesiaci tehotenstva.

Potomkovia ľudí Potomkovia ľudí

23:45
Pád
dobrodružná dráma
r. Tarsem Singh (USA / India)
2005, 112 min.

Filmári na železničnom moste nakrúcajú starý nemý film, pri čom sa ťažko zraní kaskadér. Tak začína koprodukčný film Pád, zasadený do fascinujúcej nádhery indických palácov, ktorého dej sa odohráva v dvadsiatych rokoch minulého storočia v nemocnici v Los Angeles. K posteli ochrnutého kaskadéra Roya Walkera prichádza päť ročné dievčatko Alexandria s rukou v sadre. Kaskadér jej začne rozprávať fantastický príbeh o piatich dávnych hrdinoch, ktorým ublížil zlý guvernér Odious a oni sa preto vydávajú na cestu pomsty. Do týchto postáv premieta Roy seba, ľudí z nemocnice i mŕtveho Alexandrineho otca. Keď je rozprávanie najnapínavejšie, prestane a pokračuje ďalej iba vtedy, keď mu dievčatko poskytne „službičku“ a prinesie mu zo skladu liekov morfium, čím chce Roy vyriešiť svoj tragický osud.

Pád Pád

01:50
Štyri izby
komédia
r. A. Anders, A. Rockwell, Q. Tarantino, R. Rodriguez (USA)
1995, 98 min.

Poviedkový film Štyri izby sa odohráva počas silvestrovskej noci v izbách jedného losangelského hotela. Do každého príbehu (a izby) je zatiahnutý novopečený hotelový sluha Ted (Tim Roth). S osudovou nekompromisnosťou sa mladík stane dôležitým aktérom rôznych podivných až bizarných udalostí.

Každý režisér si napísal pre svoju časť i vlastný scenár. Výsledkom je tak veľmi rôznorodé dielo. Posledné dve poviedky od Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueza si medzičasom vyslúžili priam kultový status.

Štyri izby Štyri izby