Milovaný aj nenávidený Steven Soderbergh ma v týchto dňoch doslova preplnený diár. Po dokončenej vojnovej dráme The Good German, ktorá ma v týchto dňoch v USA premiéru, dokončuje tretie pokračovanie krimi komédie Dannyho Jedenástka, s príslušným názvom Dannyho Trinástka, má pripravený aj ďalší filmový experiment a dva filmy o legendárnej ozdobe tričiek dnešných teenagerov, Che Guevarovi.

Hasta la victoria siempre! bude vo filmoch The ArgentineGuerilla vykrikovať režisérov obľúbenec Benicio Del Toro. Spoločnosť Del Torovi spríjemnia Franka Potente (Lola beží o život), Javier Bardem (Goya’s Ghosts, Volanie mora), či Julia Ormond (Legenda o vášni, Barbier sibírsky). Filmy sa budú sústreďovať na najdôležitejšie obdobia revolucionárovej kariéry. V Guerille sa staneme svedkami príchodu Ernesta Guevaru do USA a do Spojených národov. V The Argentine sa staneme svedkami jeho štátneho prevratu a zvrhnutia Fulgencia Bastita, v roku 1956.

Na obidvoch filmoch, ktoré sú už pripravene na nakrúcanie, sa Steven Soderbergh podieľa aj scenáristicky. Do kín by sa mali dostať v roku 2008.