Ethan HawkeEthan Hawke sa popri herectve v poslednej dobe venuje najmä písaniu (spomeňme román Popolcová streda), no na herectvo nezanevrel. Dôkazom sú dve pôsobivé snímky, ktoré momentálne dokončuje.

V prvej z nich, Tonight at Noon režiséra Michaela Almereyada, podľa krátkeho príbehu Jonathana Lethema, sa pozrieme na alternatívne reality, ktoré obsahujú záležitosti typu ako skončíme v strate samých seba vo vzťahu a a koľko toho sme schopný dať. Vo filme si Ethan zahrá po boku Connie Nielsen (Gladiátor) a Chiwetela Ejiofora (naposledy Potomkovia Ľudí).

Jeho ďalší film, od legendárneho režiséra a držiteľa čestného oscara Sidney Lumeta (Psie Odpoludnie s Al Pacinom, 12 rozhnevaných mužov..) Before the Devil Knows You’re Dead, rozpráva o dvoch bratoch, ktorý vo finančnej tiesni pripravia dokonalý zločin. Bez zbraní, násilia a naoko bez problémov. Ale keď ich komplic ignoruje toto pravidlo, jeho činy rozpútajú sériu udalostí, pri ktorej ani jeden z nich nevzíde čisto.

Vo filme okrem Ethana Hawka uvidíme aj držiteľa oscara Phillipa Seymoura Hoffmana (Capote, Mission: Impossible III), držiteľku oscara Marisu Tomei (V Spálni) a na oscara nominovaného Alberta Finneyho (Dobrý ročník, Veľká Ryba).