Tak a je to tu! Po nekonečnom prepisovaní scenára sa trojica Steven Spielberg, George Lucas a Harrison Ford konečne jednohlasne zhodli, a to na scenári jedného z najpovolanejších, Davida Keoppa. Čo to teda znamená? No to, že natáčanie sa začne už v júli tohto roku a premiéra asi najočakávanejšieho filmu posledných rokov bude 22. mája 2008!

„Čakať sa vyplatilo. Scenár je fantasticky, je to zatiaľ najlepšia časť serie,“ vyjadril sa autor predchádzajúcich častí. Do projektu sa hneď zaangažoval Harrison Ford, ktorý za tie dlhé roky stihol prejsť prah šesťdesiatky. Napriek tomu, že všetci traja autori sú zo scenára nadšení, obsah sa drží v obrovskej tajnosti.

Čo sa obsadenia týka, vráti sa samozrejme Harrison Ford. Podľa všetkého sa vracia aj John Rhys-Davies a Sean Connery, i keď sa k projektu stavia odmerane: „Scenár som zatiaľ nečítal a žiadny mi ani neodoslali. Ale ak je fakt taký dobrý, tak môžu so mnou počítať.“ Z pôvodnej trilógie, konkrétne z prvej časti sa vráti aj Karen Allen, ktorá si znova strihne dobrodružnú Marion. No a teraz k nováčikom. Asi najväčším prekvapením pre vás možno bude to, že sa projektu upísala oscarová Cate Blanchett (naposledy Babel, Letec), ktorá si zahrá bližšie neurčenú postavu. Do projektu Spielberg najnovšie dostal aj Raya Winstona (Mr. French z Na Druhej Strane), ktorý si vo filme strihne Indyho partnera. Producenti ďalej rokujú s vychádzajúcou hviezdou Shia LaBeoufom (Constantine, Transformers), ktorý by mal dostať rolu Indyho syna.

Či sa čakanie skutočne vyplatilo, či Harrison Ford bude stále vedieť šľahať bicom ako za mlada, uvidíme už budúci rok.