PunisherBývalý zvláštny agent, ktorý vzal spravodlivosť do vlastných rúk. Vyvraždili mu rodinu, čo malo za následok, že sa z neho stal samozvaný sudca a kat v jednej osobe, ktorý likviduje zločincov bez rozdielu, bez súcitu a s neobyčajnou krutosťou.

Filmový príbeh Franka Castla (aliasThe Punishera) je adaptáciou populárneho Marvelovského komixu. The Punisher (Kat) vznikol v roku 2004 ako režisérsky debut scenáristu Jonathana Hensleigha, v hlavnej úlohe s Thomasom Janom (Zradná hlbočina, Pavučina snov). Jednalo sa o priemernú záležitosť s pár zaujímavými scénami, ale v skutočnosti je to asi najslabšia Marvelovská adaptácia. Napríklad s takým Spider-Manom sa nemôže ani porovnávať.

Frank Castle však svoju misiu pomsty ešte nedokončil. Rozhodli o tom tvorcovia prvého filmu, ktorí v súčasnosti pripravujú jeho pokračovanie. Autorom scenára bude opäť Jonathan Hensleigh (Smrtonosná pasca 3, Armageddon) a vráti sa aj Thomas Jane ako The Punisher. Zatiaľ ale nie je známe, kto obsadí pozíciu režiséra, pretože Hensleigh túto ponuku údajne odmietol.

Pracovný názov scenára je The Punisher2: War zone, ale o obsahu sa toho zatiaľ veľa nevie. Frank Castle údajne odíde do New Yorku, aby si tam „posvietil“ na tamojšie podsvetie a jeho hlavným protivníkom bude komixový arcizloduch Jigsaw so svojím zločineckým gangom.

Ľudia, ktorí mali možnosť nahliadnuť do scenára sa zhodli na tom, že to bude mimoriadne krutý film. Úvodná scéna bude vraj dokonca kopírovať začiatok knihy The Punisher: In The Beginning, kde Frank Castle nemilosrdne pozabíja pomocou rôznych výbušnín (a iných zbraní) doslova stovky členov zločineckého gangu, to všetko počas oslavy narodenín ich novozvoleného šéfa.

Natáčanie tejto drsnej akčnej jazdy by malo začať vo februári 2007. Je však veľmi dôležité (ak nie najdôležitejšie), kto nakoniec obsadí post režiséra…