• Na internete sa objavili prvé dva trailery z krvavej lázne Doom s Dwayne Johnsonom alias ,, The Rockom,, v hlavnej úlohe. Pri dobývaní pekelnej brány mu budú pomáhať Karl Urban, Rosamund Pike, Ben Daniels a ďalší. Film by sa mal v kinách objaviť 21. októbra tohto roku.
  • Do kín sa opať vracia Jason Statham ako kuriér v druhom pokračovaní filmu The Transporter. Po odpočinku v Miami bývalý policajt Frank Martin jazdí pre bohatú rodinu Billingsových (nosí ich deti do školy). Potom čo sú nakazené smrteľným vírusom a unesené, Frank sa uchýli k FBI s cieľom nájsť deti živé a zdravé a potrestať zločincov. Film má svetovú premiéru 2 septembra 2005.
  • Americký raper Eminem dokončil práce na svojom filme Get Rich Or Die Tryin’, ktorý pojednáva o živote ďalšieho amerického rapera 50 Centa. Je to príbeh obyčajnej americkej siroty, z ktorej sa vykľul drogový díler, ktorý sa vďaka Eminemovi stane uznávaným a slávnym raperom. Okrem 50 Centa si vo filme zahrajú aj Joy Bryant, Viola Davis, Bill Duke a ďalší. Film sa objaví v kinách 9. novembra tohto roku.
  • Liam Neeson dal svoj hlas levovi Aslanovi vo filme The Chronicles of Narnia: The lion, witch and wardrobe. Film je adaptáciu známej detskej fantastickej novely od C. S. Lewisa, ktorá je len druhou časťou 7 dielnej novely. Hovorí o príbehu štyroch detí (Peter, Susan, Edmund a Lucy Pevenise), ktoré sú počas druhej svetovej vojny poslané bývať ku starému profesorovi. Neskôr zistia, že jeho dom je vstupnou bránou do tajuplného sveta nazývaného Narnia, posiateho fantastickými ľudmi, zvieratami a inými vecami. Tam nájdu leva Aslana, ktorý objavil Narniu a pomáhajú mu prekonať bielu čarodejnicu, ktorá sa pokúša získať krajinu pod svoju kontrolu. Okrem Liama Neesna vo filme hrajú Tilda Swinton, Anna Popplewell, Jim Broadband, James Cosmo a ďalší. Film má svetovú premiéru 9. decembra 2005 a chcel by nadviazať na úspešné ťaženie trilógie Petera Jacksona Pán Prsteňov.