Rovnako ako február pozitívne skončil, marec začal – kiná opäť praskali vo švíkoch a urodil sa pravdepodobne aj prvý megahit v tomto roku. Aktuálny víťaz, novinka Lorax, si totiž na svoje konto pripísal ohromujúcich takmer 71 miliónov dolárov a vysoko prevýšil všetky očakávania (úspech by bol už 50 miliónov) a za prvý víkend tak zarobil prakticky presne toľko, koľko stál. Navyše ide o druhý najúspešnejší debut animáku, ktorý nie je sequelom (úspešnejší sú v tejto tabuľke len Simpsonovci vo filme a aj to len o necelé 4 milióny) a podobne orientovaná konkurencia, prístupná celým rodinám, sa počas nasledujúcich troch týždňov do zámorských kín nechystá. V Universale sa tak môžu tešiť na pokračovanie dolárových hodov.

Druhú pozíciu si „vyžúrovala“ ďalšia premiéra, Projekt X. Komédia pod produkčným dohľadom Todda Phillipsa (Vo štvorici po opici), ktorá ponúka záznam divokej stredoškolskej párty vytiahla z peňaženiek divákov skoro 21 miliónov dolárov a predstavuje už tretí found-footage projekt v rade (po Diablovi v tele a Kronike), ktorému sa počas otváracieho víkendu podarilo pokoriť dvadsaťmiliónovú hranicu.

Nesmútia ani mariňáci v Act Of Valor. Skončili tretí a pridali ďalších takmer 14 miliónov dolárov. Dobre sa darí na štvrtom mieste so 7,2 miliónmi za víkend aj Nepriateľovi pod ochranou, ktorý počas minulého týždňa, podobne ako Manželský sľub pred ním, prekonal hranicu 100 miliónov dolárov z USA a má už na konte vyše 108 miliónov.

Na piatej priečke sa umiestnili Good Deeds Tylera Perryho. Favorit afro-amerického publika tentoraz (zaslúžene) prepadol a 7 miliónov počas druhého víkendu v distribúcii mu náladu rozhodne nezlepší. Ako hovorí príslovie, „No good deed goes unpunished.“

Prvá päťka tak tesne ušla Ceste do stredu Zeme 3D. Prekvapivý hit však aspoň s necelými 7 miliónmi odsunul na siedmu priečku ďalší kasový úspech, vyššie spomínanú romantiku Manželský sľub, ktorá získala vyše 6 miliónov dolárov.

Desať komerčne najúspešnejších filmov víkendu ešte tvorí na ôsmom mieste akčne-romantická komédia To bude boj (vyše 5 a pol milióna), Ghost Rider 2 na deviatom mieste (necelých 5 miliónov) a desiaty The Artist, ktorý po ovenčení piatimi Oscarmi, získal v Amerike s necelými 4 miliónmi svoj doposiaľ najlepší komerčný úspech.

Už počas najbližšieho víkendu sa budú disneyovskí účtovníci modliť, aby neprepadla ich megaprodukcia John Carter a premiéru si odkrúti aj hororový remake Silent House a komédia s Eddiem Murphym, A Thousand Words.

Zdroj: Boxofficemojo.com