Hry o život naďalej vládnu zámorskému kasovému rebríčku. Filmová adaptácia populárneho románu si tentoraz pripísala vyše 33 miliónov dolárov a na americkom trhu prekonala už aj tristomiliónovú hranicu. Podobne ako pred týždňom tak novinkám zostali len nižšie pozície.

Na druhom mieste sa s 21 a pol miliónmi umiestnili Prci, prci, prcičky: Stretávka. Štvrtý diel populárnej komediálnej série síce po trinástich rokoch priniesol sympatický návrat všetkých hlavných postáv, no výsledná suma je určite miernym sklamaním. Veď druhý a tretí diel sa mohli popýšiť debutmi za 45, respektíve 33 miliónov dolárov.

Až tretia priečka tak pripadla obnovenej premiére megahitu Jamesa Camerona, Titanic 3D. Prvá a zároveň posledná plavba legendárneho parníka sa do rozbúrených vôd súčasných kín vydala vybavená tretím rozmerom a výsledkom je 17 miliónov dolárov za prvý víkend. To sa na prvý pohľad nemusí javiť ako ktovieaký úspech, no po prirátaní tržieb zo stredy a štvrtka (Titanic išiel do kín o dva dni skôr ako štvrté Prcičky), je na palube už vyše 25 a pol milióna dolárov. Ak vezmeme do úvahy aj masívnu dĺžku (194 minút) a slušné zárobky zo zvyšku sveta, je stále bez pochýb možné že z Titanicu sa stane podobná trvalka ako pred pätnástimi rokmi a že sa bude snažiť zaokrúhliť svoje celosvetové tržby na dve miliardy.

Hnev titanov 3D sa musí tentoraz uspokojiť s necelými 15 miliónmi dolárov a zemiakovou medailou. Tržby prvého dielu však nedorovná ani zďaleka. Ešte väčším sklamaním je komerčná výkonnosť piatej Snehulienky. 11 miliónov za druhý víkend v distribúcii jednoducho pri pohľade na rozpočet nestačí.

Na šiestej pozícii sa s nízkymi prepadmi tržieb darí chválenej komédii 21 Jump Street, ktorá pridala do kasičky ďalších 10 miliónov dolárov. Za ňou nasleduje s 5 miliónmi animovaný Lorax.

Desiatku finančne najúspešnejších filmov víkendu dopĺňa ešte Salmon Fishing in the Yemen (takmer 1 milión) indická komédia Housefull 2 (850 tisíc) a John Carter s 830 tisíc dolármi.

Najbližšie sa divákom predstavia akčne ladené premiéry Lockout a The Raid, horror The Cabin in the Woods a tiež komédia The Three Stooges.

Zdroj: Boxofficemojo.com