Napriek tomu, že na vrchol kasového rebríčka sa po troch týždňoch prepracoval nový titul, čísla ukazujú Pyrrhovo víťazstvo. Ansámblovej romantickej komédii Silvestrovská noc na prvú priečku stačilo iba necelých 14 miliónov dolárov. Režisér Garry Marshall sa s dvadsiatkou väčších či menších hviezd síce chcel nadviazať na úspech svojho Na svätého Valentína (56 miliónov za prvý víkend), avšak pohľad na víkendové zárobky jeho najnovšieho pokusu mu veľa optimizmu do nového roku nepridá.

Druhú pozíciu obsadila ďalšia novinka, hrubozrnná komédia The Sitter, v hlavnej úlohe s Jonahom Hillom, ktorá dokázala nazhromaždiť 10 miliónov. Aj v tomto prípade sa jedná o mierne sklamanie, hoci podstatne menšie než o pozíciu vyššie.

Suverénny líder predchádzajúcich týždňov Twilight sága: Úsvit – 1. časť sa musel uspokojiť napokon len s necelými 8 miliónmi a teda tretím miestom. Nič to však nemení na skutočnosti, že predposlednému Twilightu sa už v Amerike podarilo prekonať hranicu 250 miliónov a po poslednom Harrym Potterovi a tretích Transformers je aj tretím komerčne najúspešnejším filmom roka.

Tesne pod stupňami víťazov sa so 7 miliónmi umiestnila rozprávková rodinná komédia The Muppets, ktorú v tesnom závese na piatom mieste s vyše 6 a pol miliónmi dolárov nasledoval Arthur zachráni Vianoce, ktorý sa tešil nízkemu, len 11 percentnému prepadu. Avšak ani to nie je pre štúdiá Sony a Aardman dôvod na radosť. Doteraz nazbieraných 33 miliónov zo Severnej Ameriky je skrátka málo.

Hneď za Arthurom sa umiestnili ďalšie kritikmi chválené filmy. Šieste skončilo dobrodružstvo od Martina Scorseseho Hugo a jeho veľký objav (6 miliónov) a siedmu priečku okupuje s takmer 5 miliónmi The Descendants režiséra Alexandra Paynea.

Do Top 10 sa ešte zmestilo animované sklamanie Happy Feet 2 3D (vyše 3 a pol milióna), sandlerovka Jack a Jill (3 milióny) a fantasy Vojna bohov 3D (2 a pol milióna dolárov).

Víkend, ktorého sumárne zisky činia takmer 70 miliónov dolárov, bol druhý najslabší v tomto roku. Na slabé komerčné výsledky však s veľkou pravdepodobnosťou dá zabudnúť už ten najbližší koniec týždňa kedy sa v kinách predstaví Sherlock Holmes: Hra tieňov Alvin a Chipmunkovia 3 a príde aj Tom Cruise v Mission: Impossible 4 hoci posledný menovaný sa dostane zatiaľ len do štyroch stoviek kín. (predovšetkým IMAXov).

Zdroj: Boxofficemojo.com