Clint Eastwood v role režiséra pripravuje akčný film podľa zaujímavého skutočného príbehu. Chris Kyle bol mnohokrát ocenený snajper slúžiaci v NAVY SEAL, ktorý si odkrútil štyri turnusy v Iraku. Známy sa stal vďaka tomu, že má najviac potvrdených zabití v histórii amerického vojenstva. Na konte ich má 160, pričom jeho vlastné záznamy hovoria až o počte 255. Po odchode do civilu napísal autobiografiu, ktorá sa stala podkladom pre tento film.

Život tohto amerického hrdinu sa však skončil tragicky. Vo veku 39 rokov bol na strelnici zavraždený 25-ročným mariňákom, s ktorým stále prebieha súdny proces. Incident nebol teda ešte plne objasnený.

Biografická snímka ponesie rovnaký názov ako román – American Sniper. Do kín sa v limitovanej distribúcii dostane v USA už 25. decembra a v širokom nasadení bude od 16. januára. U nás o deň skôr. Hlavnú postavu stvárni Bradley Cooper, ktorý po mnohých komédiách je určite netradičná voľba do takejto postavy. Podľa traileru mu to však sadlo viac ako dobre. Jeho manželku stvárni Sienna Miller.