Bratia Christopher a Jonathan Nolanovci spoločne pripravujú film, z ktorého sa medzičasom stal jeden z najočakávanejších projektov tohto roka. Najmä pre druhého menovaného je to možno najdôležitejší film doterajšej kariéry. Ako autor scenára na Interstellar pracuje už od roku 2006. Štyri roky dokonca navštevoval prestížnu kalifornskú technickú školu, aby bol správne pripravený aj po vedeckej stránke.

Na režisérsku stoličku nakoniec po viacerých iných kandidátoch zasadol jeho brat Christopher, ktorý do pripravovaného konceptu vniesol aj vlastné nápady. Samotné nakrúcanie prebiehalo od augusta do decembra minulého roka v Kanade a na Islande. Film by mal stáť približne 75 miliónov dolárov.

Podrobnejšie informácie o filme a jeho príbehu prenikali na verejnosť len postupne. Vďaka zverejneniu dvoch plnohodnotných trailerov v priebehu posledných dvoch mesiacoch (druhý práve v týchto dňoch) však už máme celkom dobrú predstavu. Základná story je o skupine kozmonautov, ktorý sa vydávajú na nebezpečnú a neprebádanú cestu červou dierou, ktorá by potencionálne mohla zachrániť ľudstvo.

V hlavných a vedľajších úlohách sa popri Matthewovi McConaugheymu predstavia aj Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Casey Affleck a Matt Damon. Interstellar sa v našich kinách objaví hneď v deň svetovej premiéry 6. novembra.