Owen Wilson sa vo vážnej úlohe objavil poslednýkrát v roku 2001 vo vojnovom filme Za nepriateľskou línou (Behind Enemy Lines). Od vtedy hrával v komédiách. Viaceré z nich boli vydarené, ale svoj herecký talent nemohol často ukázať na plno. Už tento rok by sa to malo zmeniť.

Upísal sa práve dokončovanému akčnému thrilleru No Escape, ktorý vyrozpráva príbeh americkej rodiny, ktorá sa presťahuje do južnej Ázie. Wilsonova postava tam získa výhodnú prácu. To, čo spočiatku vyzerá ako raj, sa po útoku rebelov na mesto zmení v peklo. Dvojnásobne pre cudzincov, ktorí sa stávajú pohyblivým terčom. Viac už v samotnom traileri:

Po boku Owena Wilsona sa objavia prevažne seriálová herečka Lake Bell v roli manželky a Pierce Brosnan. Film sa nakrúcal v Thajsku pod režisérskou taktovkou Johna Ericka Dowdleho (doteraz nakrúcal horory), kde pred pár rokmi došlo k vojenskému prevratu. Príbeh však nie je založený na skutočných udalostiach. Aspoň teda nie na konkrétnych. Rôznych prevratov, rebélii a vojen bolo v dejinách juhovýchodnej Ázie v posledných desaťročiach, či dokonca rokoch viac ako dosť. O inšpiráciu teda nebola núdza.

Premiéra je naplánovaná na 2. septembra 2015.