Hovorí o sebe, že je ,,pekelne lenivý bastard“, ale len v minulom roku stihol natočiť hneď niekoľko veľkofilmov. Ľudia v ňom vidia mladého Brada Pitta a jemu sa to páči. Írsky blázon Colin James Farrell. Narodil sa 31. marca 1976 v Dubline manželom Eamonovi a Rite ako štvrtý syn a pyšný otecko hneď začal spriadať plány o športovej kariére. Sám bol, rovnako ako jeho brat Jim skvelý írsky futbalista. Dlhú dobu tento sen sníval aj sám Colin, ale nakoniec zavesil kopačky a dres na klinec a dal prednosť herectvu. Správne rozhodnutie.

Vystriedal niekoľko škôl a veľmi skoro prišiel na chuť alkoholu a cigaretám. Tieto zlozvyky ho držia dodnes. O film sa zaujímal už odmala. Spolu so sestrou Catherine milovali a stále dookola sledovali staré čiernobiele hollywoodske trháky. Keď sa v sedemnástich vrátil domov po ročnom pobyte v Austrálii, začal chodiť na Gaiety School of Drama v Dubline. Vydržal tam rok a dostal príležitosť v televíznej minisérii Falling for a Dancer. V roku 1996 však prišla lepšia ponuka v televíznom seriály Bllykissangel.

Skutočná filmová úloha ho však čakala o rok neskôr vo filme Drinking Crude. Kritici si ho začali všímať až po snímke režiséra Tima Rotha Vojenská zóna. Prvé filmové úspechy mu v rodnom Írsku vyniesli popularitu, Colin chcel však dokázať viac. Vydal sa do sveta a s rozhodnutím skúsiť šťastie kde inde ako v továrni na sny, priamo v srdci filmového priemyslu v L.A. v Hollywoode.

Hoci má 26, hoci je z Írska, veľmi rýchlo sa dokázal vypracovať na popredné miesto v rebríčku najžiadanejších hercov.Medzi jeho veľkofilmy rozhodne patrí westernova komédia American Outlaws (Štvanci Ameriky), kde si zahral legendárneho zlodeja Jesseho Jamesa, ďalej thriller Phone Booth (Telefónna búdka), kde nahradil Jima Carreyho a nakoniec dráma Hartová vojna, kde po boku Bruca Willisa zaskočil za Edwarda Nortona (mladý poručík Hart sa zhodou okolností dostáva do nemeckého zajateckého tábora, kde sa musí postaviť plukovníkovi McNamarovi ).

Keďže sa film natáčal väčšinou v českých Milovicích, Colin si stihol naplno vychutnať kaloritu pražských krčiem a reštaurácií. Ďalšiu obrovskú príležitosť presadiť sa mu dal samotný kráľ režisérov Steven Spielberg, keď ho obsadil do sci-fi filmu Minority Report. Ako jeden z príslušníkov polície budúcnosti sa v ňom Colin vydáva po stope svojho kolegu, Toma Cruisa, ktorý je obvinený z vraždy. Vtip je vtom, že zločin sa ešte nestal a trest mu má predchádzať…
Jeho poslednou snímkou je historický veľkofilm Alexander Veľký, mnohými tak odsudzovaný.

Čo sa týka súkromného života, Colin je mladý, krásny, bohatý a voľný ako vták. Ideálna kombinácia až na fakt, že tento búrlivák sa odmieta akokoľvek viazať. Má za sebou kratučké manželstvo s herečkou Ameliou Warner. Teraz sa však nachádza v úlohe vzorného a starostlivého otca svojho syna Jamesa, ktorého mu porodila modelka Kim Bordenave.

Filmografia:

  • New World, The (2005)
  • Alexander Veľký (2004)
  • Home at the End of the World, A (2004)
  • Daredevil (2003)
  • Intermission (2003)
  • S.W.A.T. – Jednotka rýchleho nasadenia (2003)
  • Farma (2003)
  • Kto chytá draka (2003)
  • 100 Greatest Movie Stars, The (TV) (2003)
  • Hartova vojna (2002)
  • Minority Report (2002)
  • „Player$“ (2002)
  • Telefónna búdka (2002)
  • Štvanci Ameriky (2001)
  • Rafinovaný zlodej (2000)
  • Tábor tygrov (2000)
  • David Copperfield (TV) (1999)
  • „Love in the 21st Century“ (1999)
  • Vojnová zóna (1999)
  • Láska k tanečníkovi (TV) (1998)
  • Ropná diéta (1997)
  • „Ballykissangel“ (1996)
  • „Pie in the Sky“ (1994)