Diskusia k článku: Edith Piaf
30.03.2012 19:50 | Michal F
práve film pozerám, je to zážitok, francúzsku kultúru piesne filmy mám stále rád, a tento film je z toho lepšieho, zaujímavý príbeh, výborná speváčka, silná osobnosť, les chansones exceptionnelles, dávnejšie som aj čítal o nej knihu od Simone Berteatovej, počul väčšinu jej pesničiek, pred 20-30 rokmi ich ešte častejšie hrávali v rádiu. Stvárnenie scenára v "highlite-och" jej života je Ok, koho zaujíma viac nájde si na nete. Marion Cotillard je očarujúca, rád si pozriem aj jej iné filmy.
k recenzii
08.12.2011 16:32 | Lily
Skvela recenzia! Asi prva relativne vystizna na tento film. Nie zeby som so vsetkym suhlasila, ale vystihla vela :) Mne osobne sa scenar velmi nepacil, mozno aj preto, ze mi tam chybalo vela dolezitych realii Edithinho zivota. Kedze som uz pred tym, ako som videla film o nej dost vela vedela, bola som hlavne obsahovou strankou velmi sklamana, pretoze podla mna to bol len kratky utrzok jej zivota, casto s nevysvetlenymi suvislostami niektorych udalosti, ci toho preco v danej situacii konala tak, ako konala... Myslim, ze cloveku, ktory by si chcel o Edith vytvorit obraz len na zaklade tohto filmu sa to nema sancu dobre podarit a to je pre mna pri zivotopisnych filmoch asi najdolezitejsie (bez ohladu na umelecku dokonalost, patos, ci akekolvek ine cenene-ci necenene veci). Na druhej strane pred hereckymi vykonmi rozhodne klobuk dolu, niekolkonasobne :-)
nic moc
04.10.2010 15:04 | ,azir
podla mna je to dobre na to ze som to nevydel
reakcia
26.09.2010 15:16 | Miro
Mam pocit, ze ty vseobecne nevies kde je sever a pre takych ludi ten film nieje..
edit
26.09.2010 12:15 | maja
Včera som ho videla,a veľmi ma mrzí čas ktorý som tomuto filmu venovala. Edit bola určite skvelá speváčka, ale film bol natočený hrozne, nevedela som po pol hodine kde je ,,sever". Śkoda času. Brak!!
fucker
15.01.2008 11:48 | penis
Si trapny jak moja babka ktora uz je tuha a cerviky jej pomaaaalicky obzieraju kozu a vnutornosti a nakoniec z nej ostane len velke hovno !!!!
Edith
09.10.2007 23:29 | bakra
Edith bola uzasna ... Film bol trocha chaoticky , chvilkami som sa stracala , zaverecna scena je uzasna Marion Cotillard ju vyborne zahrala, ta scena bola ako posledna kvapka a v nej bolo uplne vsetko ,ale ta je citatelna ,len pre toho kto Edith Piaf pocuva .
uzastne!!!!
02.09.2007 09:04 | tibo84
bol som na tom vcera... je to uplne super film. ale hlavne velmi smutny.. zoberte si vreckovku:)
vyhľadávanie