Diskusia k článku: Harry Potter a Ohnivá čaša
16.04.2013 16:51 | J.K Rowlingowá
Kde považe posobila
gabika
23.02.2012 16:27 | gabika@azet.sk
aoj idem sa vizliest potom ty napisem
gabika
21.02.2012 17:43 | gabika@azet.sk
ahoj jak sa mi maas ideme na pokeci a na facebooku
gabika
21.02.2012 17:42 | gabika@azet.sk
prispevok 23.01.2006 15:58 | HPmaniacka Ja som sice zatial nevidela, lebo to ku nam do kina neprislo ( neviem, co im to tak dlho trva, a ak to do mesiaca nezozenu, asi si to pojdem pozret inam), ale podla vasich komentarov to zrejme nie je bohvieco. Dobre vediet, aspon nebudem taka nahnevana, ked to budem vidiet. Inak mne sa nezdal uz ten treti diel. Cele to bolo dosekane a slabo vysvetlene a mojmu bratovi a otcovi, ktori knihu necitali som s maminou musela kopu veci povedat, lebo to bolo strasne pokazene. Ja byt filmovy kritik, tak neviem co by som na to tomu reziserovi povedala. Ale to ze je to kratke je jasne - vd povodne sa uvazovalo, ze sa z toho spravia dva filmy! aoj jak sa mi maas ide dnes na pokec a na facebook
gabika
21.02.2012 17:37 | harry potter
prispevok2 23.01.2006 16:03 | HPmaniacka PS: ALE v HP3 sa mi pacilo, ze to malo akosi viac napatia i ked v niektorych normalnych scenach mohlo byt trosku svetlejsie, pretoze nie je dobre, ked je cely film pochmurny. Mohlo byt viacej svetla aspon na zaciatku.
Emma zla herecka?
29.08.2006 12:10 | lula
podla mna bo clanok ok ale co napisal o Danovi Emme a Rupertovi k.o. [k.o.=blbost]
harry a kritika na filmy
24.07.2006 14:35 | daisy
nechcem nic povedat, ale tato kritika ma trochu sklamala. Harryho citam od zaciatku ako visla prva kniha na pult. Filmy som videla uz to?ko krat ze by som ich mohla rozpravat detom na dobru noc. Jedine co ma teraz sklamalo je ten komentar od pana Roberta. Pod?a mojho nazoru su herci vo filme perfektny, nemoze byt vsetko dokonale, potom by to nebolo ono. Vsetci traja hrdinovia to hraju vyborne, vobec to nevyzera ze to je hrane. Skor naopak, vyzera to ako keby to bola naozaj realna skutocnost. Emma Watson je pod?a m?a dobra herecka. Ta postava jej sekne a hra ju dobre. Tak isto je dobry aj herec ktory hra Ronna. Presne sadol na tu ulohu. je taky sikovny aj zarove? nesikovny. a na Harryho (Daniel Radcliffe) nemozem nic povedat. On s tym filmom rastie. Z tych troch rastu kazdym dielom vyborny herci. Kazdy ma svoj nazor a toto je ten moj. Filmy ci knihy Harryho Pottera su a budu vzdy kvalitnymi a slavnymi.
25.05.2006 20:51 | sasasa
pomerne slusne napisana recenzia. jedine, co by som snad mohla vycitat, su gramaticke nezrovnalosti. autorovi chyba akosi prilis vela ciarok:) asi ich nema rad...:))) ale inak ocenujem:)
Super
09.02.2006 12:35 | anonym
Je to to najlpsie, co som citala a videla
ze
07.02.2006 16:00 | pravda je
hp3 je zatial jednoznacne najlepsie natoceny harry potter!
prispevok2
23.01.2006 16:03 | HPmaniacka
PS: ALE v HP3 sa mi pacilo, ze to malo akosi viac napatia i ked v niektorych normalnych scenach mohlo byt trosku svetlejsie, pretoze nie je dobre, ked je cely film pochmurny. Mohlo byt viacej svetla aspon na zaciatku.
prispevok
23.01.2006 15:58 | HPmaniacka
Ja som sice zatial nevidela, lebo to ku nam do kina neprislo ( neviem, co im to tak dlho trva, a ak to do mesiaca nezozenu, asi si to pojdem pozret inam), ale podla vasich komentarov to zrejme nie je bohvieco. Dobre vediet, aspon nebudem taka nahnevana, ked to budem vidiet. Inak mne sa nezdal uz ten treti diel. Cele to bolo dosekane a slabo vysvetlene a mojmu bratovi a otcovi, ktori knihu necitali som s maminou musela kopu veci povedat, lebo to bolo strasne pokazene. Ja byt filmovy kritik, tak neviem co by som na to tomu reziserovi povedala. Ale to ze je to kratke je jasne - vd povodne sa uvazovalo, ze sa z toho spravia dva filmy!
Moj nazor
11.01.2006 19:01 | Killer FEFE
Erik ma pravdu. JA citatel som nebol neako nadseny.
Moj nazor
11.01.2006 18:59 | Killer FEFE
Je to proste oproti knihe na hovno. Uplny prepadak. Ved to uplne zosekali a,a....... Proste ked som to zaciatkom decembre videl prvy raz po anglicky bol som uplne znechuteny. Nie az tak ale oproti knihe? nic. Vodec neake nadsenie ako pri HP 1,2,3
ples.. aj ostatne
07.01.2006 13:29 | Milinek
Ono ale toto nie je film pri ktorom sa mas smiat o dusu... ten ples bol fakt priserny... a ja by som este podotkol ze niektore dialogy boli totlane strnule
vsetko
30.12.2005 16:15 | luana
podla mna to bolo super....som sa s kamaratkou supavala..ako blazon:))
ples
27.12.2005 21:13 | robo-autor
s tym plesom to bol naozaj trapas.absolutne odveci suhlasim
a este
22.12.2005 21:10 | Erik
a este jedna vec co musim napisat co ma vo filme nesmierne sklamala a ked som ju videl tak som si dal ruky na tvar povedal si - Oh, moj Boze! Co to robia!? - ten ples! oni z neho spravia diskoteku - a to len preto aby to bolo vtipne - celkom to stratilo tu potterovsku atmosferu! a takych momentov by sa naslo aj viacej... Skalny citatel musel byt sklamany...
moje hodnotenie
22.12.2005 20:36 | Erik
Tak film som zhliadol aj ja a priznam sa - ako citatela knihy ma velmi nezaujal.. Skutocne velmi vela veci bolo vo filme vynechanych a pozmenenych, niektore som si pri citani knihy predstavoval inak. Napr. taky Dumbledore sa mi v tomto filmovom spracovani nepacil - uplne necharizmaticky... Velmi malo prisetoru je venovanych vedlajsimm postavam - napr. na Hermionu by som sa dokazal divat aj dlhsie... Vztahy medzi Krumom a Herminou, Ccho a Harrym su vo filme zachytene skutocne len minimalne...Vsetko je to pojate velmi rychlo... Ale jedno sa filmu neuprie - najvtipnejsi diel celej serie, vobec mi nepripadal temny, hororovy, pripadal mi vesely...Vobec som nemal obavy o hlavne postavy, scena s lordom Voldemortom na mna akosi nezaposobila - posobila na mna dost umelo, bez atmosfery - zrejme najefektnejsi bol jej koniec... Moje hodnotenie: 70% ; Kniha sa mi pacila o dost viac...
Pekna recenzia
20.12.2005 19:57 | stary_pes
Pekna recenzia... ale film si do kina pozriet nepojdem. Pockam si na DVD.
HP
17.12.2005 12:26 | Shirley
bola som na filme a bol fakt dobry...len skoda, ze bol s dabingom...skratka, original nic nenahradi...a co sa tyka recenzie- suhlasim s autorom
Pekna recenzia
07.12.2005 20:15 | maros sark
tiez sa mi HP ve?mi pacil, dokonca aj ked nepozam knihu.
HP4
04.12.2005 15:49 | BiXXX
Prve tri diely boli absolutne skvele(pod?a m?a) stvrty sa mi tiez lubil ale kniznej predlohy sa drzal o dost menej ako prve tri. Nelubillo sa mi vystrihnutie niektorych postav ako Bagman a bolo to kvoli obsiahlosti az prilis rychle. Hlavne zaciatok bol strasne rychly.
je to tak
04.12.2005 12:43 | robo
pravdu mas.HP4 je proste kvalitny nastupca ale nicim nenadchne.
HP4
04.12.2005 10:57 | Michal....tca
Po "peknych", a dejovo nie az tak rozsiahlych prvych dvoch castiach(s ktorymi som bol spokojny) prisla razna zmena. Cuaron v niesol po svojej Mexickej jazde do HP3 drsnost, magickost a vacsiu zahadnost.Kameraman pouzival zvacsa tmavjsie farby, co prinasala strasidelnejsiu atmosferu a fakt, ze Harry je uz "ve?ky"...HP4 naplnila ocakavania, dej bezi strasne rychlo, triky skvele, filmarska praca na jednicku. Len v trojke dostal viac priestoru napr. : Hagrid ci Snape, co mi tu dost chybalo-ich charizma.A este nieco-je tu malo scen,kt.by som si dokazal zapamatat v vyzivat sa v nich...Ale to vsetko je prevazne sposobene rozsiahlostou pribehu,kt. sa len tak-tak zmestil do 160min..tca
odpoved
04.12.2005 09:01 | robo-autor
Film sa drzi knihy pomerne verne. Grady urcite ma, ale napriek tomu rychly scenar obcas ubere na napati a niektore sceny su prestrihane skutocne rychlo Ale sklamyny urcite nebudes. Vsetky casti knihy, ktore stoja za to vo filme su, okrem jedineho zapasu metlobalu. Newell asi usudil, ze ich uz bolo dost. A takisto ako ty aj ja si myslim, ze by bolo lepsie keby mala seria Harry Potter jedneho rezisera. Neviem, preco ich Warner Bros neustale meni, ale piaty diel Harryho bude mat zasa ineho rezisera. Zatia? to vyzera na Davida Yatesa. diki za nazory
sorry
03.12.2005 22:06 | Erik
ups...sorry za ten komentar o chybicke, prehliadol som tu bodku..slepota se vloudila, stava sa :o)...
nazor
03.12.2005 19:45 | Erik
Columbus, Cuaron ci Newel? Ano, kazdy z nich pojal Harryho Pottera trosku inac. Je to dobre alebo zle? Osobne poznam napriklad ludi,skalnych citatelov Harryho Pottera, ktorym sa pacilo Columbovo spracovanie a pri pohlade na to Cauronovo, vyssie hodnotene, ponatie HP boli velmi sklamani a film LTT, ze vobec dopozerali do konca, kedze sa uplne odlisovalo od ich predstav, ktore ziskali na zaklade precitania si knihy. Ja osobne by som bol najradsej kebyze sa celemu HP venuje reziser podobny Petrovi Jacksonovi, ktory dokaze ostat pri filme dlhsie ako jednu, dve casti a ktory by dal celej serii nejaku tu jednotnu dusu, nadych... Inak otazka na autora recenzie. Kedze cital aj kniznu predlohu stvrteho dielu (ja taktiez) a on uz na rozdiel odomna film videl chcel by som sa spytat na jednu podstatnu informaciu, ktoru som sa v recke nedozvedel. Ako verne sa drzi film kniznej predlohy? Je jasne, ze do filmu sa urcite nevosiel cely obsah knihy a tak by ma zaujimalo aspon ci ma film aj napriek tomu podobne stupajuce grady ako kniha...
chybicka se vloudila...
03.12.2005 19:12 | Erik
<b>Film</b> Harry Potter a ohniva casa mal na Slovensku premieru prveho decembra. <b>Sest dni pred filmom</b>, cize 25 novembra prisiel na slovensky trh siesty diel knihy J.K Rowlingovej - Harry Potter a Polovicny princ. - OPRAVIL BY SOM ;)
Hmm...
03.12.2005 19:05 | Milinek
Dobra recenzia... uz sa na ten film tesiiiim..... a fakt tie knihy si precitajte a neodsudzujte je to fakt pekelneee...
vyhľadávanie