Maniac © 2018 Paramount Television Maniac © 2018 Paramount Television

Ak všetko pôjde dobre, ešte do konca tohto roka Netflix uvedie nový desaťdielný seriál z produkcie Paramountu a Anonymous Content, v ktorom sa v hlavných úlohách predstavia Emma Stone a Jonah Hill.

Temná komédia Maniac sa začala pripravovať dávno predtým, ako sa do kín dostal hit tejto zimy, jazzový muzikál La La Land, ktorý Emmu Stone vystrelil medzi najpopulárnejšie herečky súčasnosti. Okolo remaku pôvodne nórskeho seriálu tak panujú veľké očakávania a neskrývaná radosť aj medzi šéfmi Paramountu i Netflixu. A nedá sa im diviť. Pomáha to však aj samotnému projektu, ktorý sa tak stáva jednou z priorít tohto roka.

Nakrúcanie má začať 15. augusta v New Yorku a hotové by malo byť koncom novembra. Réžie sa ujal výborný režisér Cary Fukunaga, ktorý režíroval celú prvú sériu True Detective, či posledné filmové spracovanie Jany Eyrovej (2011) s Michaelom Fassbenderom. Scenár podľa nórskej predlohy napísal spisovateľ Patrick Somerville, ktorý už má za sebou spoluprácu na krimidráme The Bridge. Tá tiež bola remakom severskej série.

Príbeh sa točí okolo fantazijných svetov postáv, ktoré stvárnia Emma Stone a Jonah Hill. Ich hrdinovia sú však v skutočnosti pacienti psychiatrickej kliniky.

Premiéra celej série sa na Netflixe predpokladá ešte koncom tohto roka, ale pre pomerne šibeničný termín je samozrejme možný posun až na prvú polovicu roka 2018.