O zámere nakrútil film podľa známej videohry Pac-Man sa po prvýkrát hovorilo už pred rokmi. Štúdia Columbia Pictures sa do projektu aj naozaj pustili a práve v týchto dňoch vypustili prvý trailer. Premiéra akčnej komédie, ktorá ponesie meno Pixels, je naplánovaná na 24. júla 2015.

Hlavnou otázkou bolo, aký príbeh sa dá okolo Pac-Mana vymyslieť. Scenáristi si s tým nakoniec poradili pomerne schopne, i keď už zo synopsie a samotného traileru je jasné, že film ako taký vstupuje na tenký ľad a veľmi ľahko to môže vypáliť veľmi zle.

Príbeh sa začína v roku 1982. NASA posiela do kozmu kapsulu, ktorá nesie rôzne kultúrne artefakty a informácie o ľuďoch. Pokus o nadviazanie komunikácie s mimozemskou inteligenciu však nedopadne dobre kvôli arkádových videohrám, ktoré si mimozemšťania vysvetlia ako vyhlásenie vojny. Na Zem tak pošlú práve to, čo videli v hrách a okrem obrieho Pac-Mana napadne ľudstvo celá plejáda herných postavičiek. A jedinou nádejou pre ľudstvo sa tak stávajú úspešný hráči z 80. rokov, dnes prevažne skrachovanci bez reálneho života.

Hlavnú rolu videoherného šampióna Sama Brennera dostal Adam Sendler. Jeho kamoš Kevin James stvárni Brennerovho kamoša z detstva, ktorý je teraz prezidentom. V ďalších úlohách sa objavia Josh Gad, Michelle Monaghan, Peter Dinklage (Tyrion z Game of Thrones) a Sean Bean. Režíruje Chris Colombus, ktorý sa v 80. rokoch blysol titulmi ako Gremlins a Sám doma. Neskôr režíroval niekoľko dielov Harryho Pottera. Viac sa však venuje produkcii.