Nórsky režisér Morten Tyldum, ktorý sa preslávil komédiou Buddy, či thrillerom Headhunters žne aktuálne úspechy po celom svete s historickou drámou The Imitation Game (u nás ako Kód Enigmi), ktorú nakrútil v britskej produkcii. Ide o jeho prvý film v angličtine a záujem o jeho osobu tak konečne prejavil aj Hollywood. Sony ho najalo na réžiju sci-fi snímky Passengers.

O tomto filme sme písali už v roku 2013. Vtedy sa po rokoch príprav nádejne rozbiehala výroba v produkcii viacerých menších spoločností s Keanu Reevesom a Rachel McAdams v hlavných úlohách. Problémy sa však kopili a k nakrúcaniu reálne nedošlo. Až v závere minulého roka sa odhodlalo projekt odkúpiť štúdio Sony a od tejto chvíle by sa malo v nakrúcaní napredovať veľmi rýchlo.

Autorom scenára je Jon Spaiths, ktorý napísal prvú verziu Prométhea Ridleyho Scotta, či aktuálne pripravovanú márvelovku Doctor Strange. Príbeh sa odohráva na obrovskej lodi, ktorá preváža tisíce kolonistov na vzdialenú planétu. Kvôli poruche sa jeden pasažier zobúdza už po 30 rokoch cesty – teda 90 rokov pred ostatnými, a keďže ho neteší predstava osamelého života, rozhodne sa prebudiť ďalšieho pasažiera – ženu. Spoločne sa snažia vypátrať dôvody jeho prebudenia a určite neostane len pri tejto jednej záhade.

Pôvodná herecká zostava padla, ale producenti už pracujú na hľadaní nového ústredného páru. Sľubujú hviezdne obsadenie.