V septembri 2013 sa aj do našich kín dostala snímka Jobs s Ashtonom Kutcherom v hlavnej úlohe. Napriek jeho solídnemu hereckému výkonu sa táto biografická dráma veľmi nepodarila. Dôvody sme podrobne rozoberali v našej recenzii. Už v tom čase sa však pilne pracovalo na druhom filme, ktorý vzniká na základe Jobsovej oficiálnej biografie od Waltera Isaacsona.

Projekt sa však posledný rok výrazne komplikoval. Z projektu odišli viacerí režiséri a problém bol aj nájsť predstaviteľa hlavnej postavy. Nakoniec sa vymenilo aj štúdio a film aktuálne financuje Universal. Väčšina problémov sa vyriešila, a tak to konečne vyzerá tak, že by sa mohlo začať nakrúcať. Scenár od dnes veľmi uznávaného scenáristu Aarona Sorkina (The Newsroom, The Social Network, Moneyball) je už hotový. Okrem knižnej predlohy si Sorkin vypracoval aj vlastný rozsiahly výskum, takže sa aj tí, ktorí biografiu čítali majú rozhodne na čo tešiť.

O réžiu sa postará Danny Boyle (Pláž, Milionár z chatrče, Sunshine) a hlavnú postavu stvárni Michael Fassbender. Možno sa vám to bude zdať ako divná voľba, ale popri iných zvažovaných menách ako Christian Bale, Ben Affleck, Matt Damon, či Bradley Cooper, to nevyzerá až tak zle. Obsadenie ostatných postáv ešte nie je známe, ale v najbližších mesiacoch by to mohlo byť konečne uzavreté. Podľa všetkého Universal už nechce prípravy projektu naťahovať viac ako bude nutné.