O románe 11/22/63 od Stephena Kinga sme písali prvýkrát v roku 2011. Bolo to ešte pár mesiacov pred jeho vydaním, ale už vtedy existoval seriózny záujem urobiť filmovú adaptáciu. Chcel sa o ňu pokúsiť Jonathan Demme, ktorý má na konte snímky ako Mlčanie jahniat a Filadelfia. Prečo jeho zámer nevyšiel, nevieme, ale pred rokom a pol sa práv na knihu ujala produkčná spoločnosť Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramsa.

Ten sa aktuálne dohodol s online distribučnou platformou Hulu na tom, že román spracuje ako deväťdielny seriál. Abrams sa nechal počuť, že je veľkým fanúšikom Kingovej práce už od školských čias. Pri filme mal King pôsobiť ako producent, je teda pravdepodobné, že to tak bude aj teraz. Podobne je tomu pri seriáli Under the Dome, ktorý podľa jeho rovnomenného románu vysiela CBS.

Príbeh románu sa točí okolo rozvedeného stredoškolského učiteľa angličtiny Jakea Eppinga. Od Ala, majiteľa jeho obľúbenej reštaurácie, sa dozvie, že v jej pivnici sa nachádza portál umožňujúci cestovanie do roku 1958. Vždy do presne rovnakého bodu času a každá nová cesta podľa jeho skúseností vymaže predošlé zmeny. Navyše v prítomnosti vždy uplynú len dve minúty času, nezávisle od toho, koľko času v minulosti strávi. Al si zaumienil, že zabráni zavraždeniu Johna F. Kennedyho, čo podľa neho bude mať na ďalší vývoj udalostí pozitívny vplyv. Nepodarí sa mu však dostať až do roku 1963, keď je atentát spáchaný, keďže sa u neho vyvinie silná rakovina pľúc. Jake tak preberá jeho misiu a vydáva sa na cestu časom. Roky života v minulosti mu prinesú mnoho pozitívnych aj negatívnych udalostí, ktoré komplikujú jeho plán.

Hulu oznámilo, že seriál bude dejovo uzavretý, a teda nebudú dej z knihy naťahovať do ďalších sérií. Zároveň si však nechávajú otvorené zadné dvierka, aby mohli podobným spôsobom zmapovať aj iné historické udalosti. Stephen King si dal pri vytváraní reálií sveta v románe naozaj záležať. Roky strávil výskumom. Seriál by teda mohol byť zaujímavý, aj ako zdroj poučenia o danej dobe a zahrnutých historických osobnostiach a v tomto prípade aj o vrahovi J. F. Kenedyho.

Seriál je pre Hulu dôležitý aj z iného pohľadu. Po viacerých showkách a webseriáloch sa aj táto distribučná platforma, ktorú založili viaceré veľké americké mediálne skupiny, púšťa do vlastných pôvodných programov a bojuje o predplatiteľov s Netflixom a prémiovými káblovými televíziami.