Pod značkou Ové Pictures sa skrývajú autorky Veronika Obertová a Michaela Čopíková, ktoré už majú za sebou viacero vydarených krátkych filmov, videoklipov a množstvo ďalších prác. Aktuálne dokončujú snímku o strachu a jeho prekonávaní pod názvom Nina.

Nový animák je urobený takmer celý z papierových modelov. Pre potreby nakrúcania ich vzniklo okolo 200. O čom film bude nám priblížili samotné autorky: „Každý vieme, aké to je, keď nám strach zviaže ruky, škrtí nás, nedovolí nám vydať hlásku. Prekonať niekedy aj ten najmenší strach je malé víťazstvo. No každý sa bojíme niečoho iného veci, ktoré nás dokážu vystrašiť, vás možno rozosmejú. Predstavujeme vám príbeh o bojazlivom Ondrovi, ktorý sa na všetko okolo seba môže pozerať len cez ďalekohľad a malej divožienke Nine, ktorása práve naopak, ničoho nebojí, ale má iný problém.“

Ové Pictures sa rozhodli požiadať o pomoc s uvedeným filmu aj verejnosť. Cez crowfundingovú stránku Startovac.cz sa pokúšajú získať financie na zorganizovanie premiéry filmu, výstavy, na výrobu propagačných materiálov a na preklad do iných jazykov.

Podporiť ich môžete na tejto stránke:
https://www.startovac.cz/projekty/nina/