Aj hercov to láka čoraz viac za kameru a chcú režírovať. Mnohým to vyšlo a v dobrom prekvapili, niektorí ako napr. Ben Affleck sa v réžii dokonca našli viac ako vo svojom pôvodnom remesle. Najbližšie to na nás skúsi Angelina Jolie a zatiaľ zverejnený materiál vôbec nevyzerá zle. Unbroken bude historická biografická dráma z II. Svetovej vojny o Luisovi Zamperinim.

Luis, syn talianských imigrantov do USA, to vôbec nemal ľahké už ani ako dieťa. Začal sa však venovať športu a dostal sa až do finále behu na 5000 m na berlínskej Olympiáde v 1936. Skončil síce ôsmy, ale urobil veľký dojem a gratuloval mu aj sám Hitler. Neskôr sa dobrovoľne prihlásil do letectva a skončil ako zameriavač bômb na bombardéri v Pacifiku. Pri jednej z misií havarovali a bol jedným z troch členov posádky, ktorý haváriu prežili. Po ťažkých 47 dňoch na mori sa ocitol na Marshallových ostrovoch, ktoré boli v tom čase pod Japonskou kontrolou a tak skončil v zajateckých táboroch, kde ho sústavne mučil Mutsuhiro Watanabe, po vojne uznaný, ale nikdy nesúdený vojnový zločinec.

Hlavnú postavu stvárni britský herec Jack O´Connel(This is England) a jeho mučiteľa japonská hudobná hviezda Takamasa Ishihara. Snímka je nakrúcaná pre Universal Studios, ktoré vlastnili práva na sfilmovanie Zameriniho života už od 50. rokov, až doteraz sa však do filmu nepustili. Pomkol ich k tomu možno úspech biografickej knihy, ktorú o Zamperinim napísala Laura Hillenbrand. Štúdia prikúpili aj práva na knihu.

Americká premiéra filmu je naplánovaná na 25. december, v našich kinách sa Unbroken objaví 8. januára.