Po tom ako sme si predstavili nové a pokračujúce seriály verejnoprávnej STV, je na čase, aby sme si predstavili jesennú štruktúru ďalšej slovenskej televíznej stanice. Teraz tej najsledovanejšej na Slovensku – televízie Markíza. Tá si okrem nového projektu Vila Rozborila a svojho ťažiskového projektu Slovensko má talent pripravila niekoľko nových sérií zahraničných seriálov pripravila porciu domácej tvorby a niekoľko nových seriálov má v zásobe.

Nová sezóna sa na Markíze začne 1. septembra úvodným filmom k nemeckému krimi seriálu Kobra 11 (Alarm fur Cobra 11), ktorý si budete môcť pozrieť o 20:00. S novinkami bude Markíza pokračovať aj nasledujúci deň, čiže 2. septembra kedy si budete môcť o 20:00 pozrieť premiérové diely slovenského seriálu Ordinácia v Ružovej záhrade a o 21:20 druhú sériu sitcomu Priateľky, ktorý sa predstaví v novom šate. Obidva tieto seriály si budete môcť naladiť každý týždeň v utorok a štvrtok.

S novinkami bude Markíza pokračovať v piatok 5. septembra v poobedňajších hodinách. O 13:30 začne televízia Markíza s vysielaním premiérových dielov 4. série rodinného sitcomu Bláznivý Jimov život (According to Jim), ktorý nahradí sitcom Dva a pol chlapa (Two and a half men). Jeho poslednú časť 4. série si budete môcť pozrieť vo štvrtok 4. septembra o 13:25. Seriál o Jimovi a jeho „mierne šialenom“ živote sa bude tak ako chlapi vysielať v hodinovom slote, čiže s dvoma epizódami po sebe.

Ďalej má Markíza pre svojich divákov prichystané ďalšie prekvapenie v podobe novej 4. série českého seriálu Poisťovňa šťastia (Pojišťovna štěstí), ktorý bude vysielať súbežne s českou Novou, ktorá seriál vyrába. Prvú epizódu si budete môcť pozrieť 8. septembra o 20:00. V ten istý deň si budete môcť o 21:10 zapnúť takisto prvú epizódu vyššie spomínaného nemeckého akčného krimi seriálu Kobra 11. Obidva tieto seriály bude TV Markíza vysielať každý týždeň po 1 epizóde pravidelne v pondelok.

Do vysielania by sa túto jeseň mali dostať aj ďalšie nové série a seriály, ktorých vysielacie časy zatiaľ nie sú známe. Konkrétne sa jedná o 5. a 6. sériu komediálneho krimi seriálu Monk (Monk), 5. sériu kriminálneho seriálu NCIS: Námorný vyšetrovací úrad (NCIS), a 2. a 3 sériu krimi seriálu Myšlienky vraha (Criminal Minds). Do vysielania by sa konečne mal dostať aj sci-fi seriál Mestečko EUReKA (EUReKA), ktorého tretia séria sa s rastúcim úspechom vysiela aj v Amerika na stanici Sci-Fi Channel.

Ak by Markíze niektorý z jej „ťahov“ nevyšiel, tak v zásobe má ešte niekoľko žolíkov v podobe vynikajúcich seriálových akvizícií ako je napríklad sci-fi seriál pre teenagerov Kyle XY z produkcie americkej káblovej televízie ABC Family, komediálny seriál Muži na stromoch (Men in Trees) známy hlavne z vysielania českej stanice Prima, sitcomy Rules of Engagement a Rodinná vojna (War at Home), ktorý poznajú tí, ktorí majú káblové HBO a britský komediálny seriál Coupling, ktorý sa dočkal aj americkej verzie, kde bol predčasne zrušený kvôli nízkej sledovanosti.

Televízia Markíza mala v plánoch nasadiť do svojho vysielania aj svoj druhý denný seriál, v ktorom si jednu z hlavných úloh mala zahrať herečka Anna Šišková. Svoje plány však zmenila a denný seriál odsúva až na obdobie január – február 2009.